Matematik

Laves som polynomium, men hvordan??

08. januar 2009 af melis1989 (Slettet)

Hej allesammen..

jeg har fået den her opgave som jeg håber der er nogen af jer der kan hjælpe mig med..

man har et tov som er 20m langt, det skæres så over i to dele og den ene del foldes som en cirkel, den anden som et kvadrat

a) bestem den mindste værdi af det samlede areal af cirklen og kvadratet.

i facit står der: x m til cirkel. Areal: A(x), hvor Amin = 100 / 4+π ≈ 14,0m2

men hvordan kommer jeg frem til det, jeg har ingen ide??

b) kan man opnå, at det samlede areal bliver 18m2, 28m2, 38m2? hvis ja hvor skal ´man så skære torvet over?

facit: 18m2: 3,49 m til cirkel og 16,51 m til kvadrat eller 14,10 m til cirkel og 5,90 m til kvadrat               28m2: 18,72 m til cirkel og 1,28 m til kvadrat,       38m2: umuligt.

men igen, hvordan kommer jeg frem til det??

afsnittet opgaven står i hedder polynomier, så jeg går ud fra at jeg skal have skrevet det op som et polynimium på en eller anden måde..

men jeg håber der er en af jer der kan hjælpe mig, for jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre..

på forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:kvadratet.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start her: Du har ialt 20m tov, så omkredsen af cirklen plus omkredsen af kvadratet = 20 m, svarende til 2πr+4x=20m, hvor r er radius i cirklen og x er siden i kvadratet. Arealet af cirklen er x2 og arealet af cirklen er πr2, så vi kan nu skrive det samlede areal op A=x2+πr2.

Det andet spørgsmål: Tovet deles i 2 stykker, det ene hedder x, det andet er så 20m-x


Skriv et svar til: Laves som polynomium, men hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.