Matematik

Differentiere -x^2 ??

08. januar 2009 af 1g (Slettet)

når man differentierer -x^2
vil det så give -2x eller 2x

for hvis man sætter parantes om -x på lommeregneren, giver det 2x, og hvis man ikke sætter parantes giver det -2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af samikhan (Slettet)

2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af Isomorphician

#0

Tegn evt. en graf for -x2 og se om du kan tænke dig frem til om det skal være positivt eller negativt fortegn.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2009 af Is this it? (Slettet)

-2x er det rigtige svar.. se -x som -1x. positiv gange negativ giver negativ..


Svar #4
08. januar 2009 af 1g (Slettet)

jamen..

når jeg tegner grafen for ligningen f(x)= -x^2+12x+7
og derefter differentierer den : f`(x,)= -2x,+12

hvis jeg så indsætter en negativ x,-værdi, giver hældningen altsåf`(x,) et positivt tal.
og tilsvarende en positiv x,-værdi giver f´(x,)=negativt tal

hældningerne på tangenterne er altså stik modsatte af grafens forløb for f(x)??
 

måske fordi jeg sætter parantes om -x inde på Y=Editor?? det skal man vel ikke??  så passer det nemlig..


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2009 af Isomorphician

f'(1) = 10

positiv x-værdi kan også give positiv hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

f '(x) = -2x + 12 er ok. Hvornår er f '(x) positv? negativ?


Skriv et svar til: Differentiere -x^2 ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.