Kemi

Syre-Base-Kemi (syrer, baser, pH)

11. januar 2009 af Rogue (Slettet)

Jeg skal lave en opgave hvor jeg skal kort gør rede for hvad syrer og baser er og herunder hvordan pH beregnes.

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg kan uddybe hvad syrer og baser er og jeg tror det jeg har er FOR kort og ikke så godt. Det eneste jeg sådan har skrevet end til videre er:

En syre er et stof som kan afgive en eller flere hydron (H+) og en base er et stof som kan optage en eller flere hydron (H+). Under en syre-basereaktion afgiver syren en hydron som optages af en base.

Hvad er der ellers at skrive om ved hvad syrer og baser er egentlig? Hvad er vigtigt at have med?

Udover det skal jeg skrive om hvordan pH beregnes...

Her har jeg kun tænkt mig at tage dette med ind til videre:

pH er et mål for den aktuelle koncentration af oxonium-ioner i en vandig opløsning, og kan måles med pH-papir, pH-meter og forskellige indikatorvæsker som f.eks. rødkålssaft.
Definition af pH:
pH=(-log??[H_3 O^+]?)/M
Man finder altså pH-værdien ved at tage – log til den aktuelle koncentration af oxonium-ioner delt med Molær. Vi deler med molær, således at enheden bliver fjernet.
 

Men tror du det er vigtigt at jeg her kommer ind på alle de forskellige formler for at finde frem til pH såsom pufferligning, amfolyt osv. ?

-

Jeg skal virkelig begrænse mig da min rapport ikke må fylde mere end 6 sider, og derfor er jeg i tvivl om hvad jeg skal have med og hvad jeg ikke skal have med.

Håber der er nogen af jer der kan hjælpe lidt. Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af mathon

pH=(-log??[H_3 O^+]?)/M   →   pH = -log([H3O+]/M)

kort omtale af syre- og basestyrke:
stærke HB + H2O  →  B-  +  H3O+
og
med varierende dissociationsgrad, 0<α<1:
HB + H2O ---> /<--- B- + H3O+
middelstærke
svage
meget svage
yderst svage


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af marissamadison (Slettet)

hvad syre og base består af, og hvilke egenskaber de har :-)


Skriv et svar til: Syre-Base-Kemi (syrer, baser, pH)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.