Matematik

Renter og Kapitalfremskrivning hjælp !!! det haster

11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Værdien af importen er faldet fra 1999 til 2002 fra 398mia. kr. måæt i faste priser.

Bestem det årlige procentvise fald i importen, idet vi antager, at faldet i procent har været det sammen i hvert af de tre år ( angiv resultatet med 2 dicimaler).


Svar #1
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

målt*


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Prøv igen


Svar #3
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

? Prøv igen :)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Står der, hvad den er faldet til?


Svar #5
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

laver den om 2 sek :)


Svar #6
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Værdien af importen faldt fra 199 til 2002 fra 398mia.kr. til 354mia. kr. målt i faste priser.

Bestem det årlige procentvise fald i importen, idet vi antager, at faldet i procent har været det samme i hver af de tre år ( angiv resultatet med 2 decimaler)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Okay, så skal du bruge renteformlen:

R = (N√(KN/K0))-1

Altså her

R = (3√(398/354))-1 = -3,83 %

Altså et årligt procentvist fald på 3,83 %


Svar #8
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Miquel udyb det lidt mere på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Hov, byttede om på dem, der skulle have stået

R = 3√(354/398))-1 = -3,83 %

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

#8

Har du lært om renteformlen KN = K0(1+R)N

hvor K0 er beløbet efter 0 terminer, KN er beløbet efter N terminer, N er antallet af terminer og R er renten skrevet med decimaltal

Den jeg skrev i #7 var bare udledt af den.


Svar #11
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

:-) uddyb det lidt ..:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Hvad ved det forstår du ikke..?


Svar #13
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Den jeg skrev i #7 var bare udledt af den.


Svar #14
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Du kunne være rart hvis du forklarede skridt for skridt..:-) mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Okay. :-) Jeg udleder den skridt for skridt.

KN = K0(1+R)N

Der deles med K0 på begge sider

KN/K0 = (1+R)N

Den N-te rod tages på begge sider

N√(KN/K0) = 1+R

1 trækkes fra på begge sider

(N√(KN/K0) - 1 = R

Forstår du ? :-)


Svar #16
11. januar 2009 af n45r1 (Slettet)

Ja forstår det godt ..:) men hvorfor gør du det på den der måde ..:)


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. januar 2009 af Miquel (Slettet)

Det er formlen til det, det er den nemmeste måde. Hvis du altså ikke har facitlisten. :-)


Skriv et svar til: Renter og Kapitalfremskrivning hjælp !!! det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.