Matematik

2. Grads ligning

12. januar 2009 af helle91 (Slettet)

Heej :)

Jeg har fået en opgave, der hedder:

1 = x + (1/x)

(1/x) skal ses som en brøk

Jeg skal først gange med x så det bliver en anden grads ligning, men kan ligesom ikke komme videre herfra. Nogle der gider hjælpe, så ville i bare være super søde. 

PS: Hvis det skulle vise sig at den ikke har nogen løsning, gider i så ikke også lige vise hvordan i er kommet frem til det :)

På forhånd tak :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af dnadan (Slettet)

1 = x + (1/x)

<=>

x=x^2+1

<=>

x^2-x+1=0

Løs nu selv denne andengradsligning efter den gængse formel.

- For eksempler herpå læs da: http://peecee.dk/upload/view/149124


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af Maribal (Slettet)

Mellemregning:

1= x + (1/X)

1*x = x*x + (1/x)*x

x=x2+1 

x2-x+1= 0


Svar #3
13. januar 2009 af helle91 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: 2. Grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.