Kemi

Bestemmelse af Syrekoncentration ud fra pH

12. januar 2009 af Quark0 (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og skal bestemme en syrekoncentration ud fra en kendte pH
Da jeg ved det er en svag syre skal jeg bruge følgende formel:

pH = 1/2 *(pKs - log(cs)

Jeg ved pH er 0,27 mens jeg ved pKs er 4,75.

Men med min egen isolation giver den koncentration jeg får ud af det ikke rigtig nogen mening.
Koncentrationen jeg skal finde er for iseddike.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2009 af mathon

pH = 1/2 *(pKs - log(cs))

2pH = pKs - log(cs)

log(cs) = pKs - 2pH

cs = 10pKs-2pH


Svar #2
12. januar 2009 af Quark0 (Slettet)

Det var også det jeg var kommet frem til, men det kan da ikke passe at syren har en koncentration på:

16218,1 mol/L ?
 

Det lyder lidt voldsomt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af mathon

...din pH-værdi er vist ikke faktuel...


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Iseddikesyre på 99 w/w% har en C på 17 mol/L og så lander man på en pH på 1,8, men der skal man lige huske på at pH-formler er lavet til fortyndede opløsninger.


Skriv et svar til: Bestemmelse af Syrekoncentration ud fra pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.