Fysik

Enheder

13. januar 2009 af Agnethe1990 (Slettet)

Hej Allesammen

Jeg skal udregne en værdi for planck konstant, men jeg har ikke styr på enhederne, f/PHz og Ekin/aJ, hvad skal jeg regne det om til for at de passer sammen?

Håber på hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvilken formel snakker du om?


Svar #2
13. januar 2009 af Agnethe1990 (Slettet)

f/PHz         Ekin/aJ

1,17           0,11

1,32           0,21

1,65          0,42

1,90          0,56

2,13         0,74

bestem en værdi for Planck konstanten ud fra forsøgsserien.

jeg har så indsat tallene i loggerpro, og konstanten må så være hældningstallet, men det bliver et meget lille tal, så enhederne kan simpelthen ikke være rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Slå de fysiske præfikser op i din bog. Du skal omregne til Hz og J (eller eV) for at få noget, der passer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af mathon

h = (0.x aJ)/(1.y PHz) = (0.x*10-18 J)/(1.y*1015 Hz) = (x*10-19 J)/(1.y*1015 s-1)  = (x/1.y)*10-34 Js


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.