Matematik

find f´(t)

13. januar 2009 af AJ2008 (Slettet)

 hej jeg skal have noget hjælp med at finde f´(t) i denne funktion


f(t) = (√(t2-28)+√(t2+28)) / 2t



tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan bruge en kvadratsætning til at faktorisere tælleren.


Svar #2
13. januar 2009 af AJ2008 (Slettet)

 #1 hvad mener du / hvilken


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af Disguise (Slettet)

nøglen ligger gemt i følgende sætning: a2+b2=c2

Så siger jeg heller ikke mere


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Næ vent - jeg overså lige et "-". Det kan du ikke alligevel.

En mulighed er at bruge reglen for to funktioner divideret med hinanden for at differentiere den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2009 af lielie (Slettet)

ax = a*ln(a)

kvadratrod af x = 1/2*kvadratrod af x eller 1/2x-1/2

Håber du kan bruge det til noget


Svar #6
13. januar 2009 af AJ2008 (Slettet)

 der er ikke et lys der tænder ved nogen af svarene :S

#5 hvis jeg prøver det du foreslår bliver det over brøkstregen t-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2009 af mathon

brug

(f/g)' = (f '*g - f*g')/g2
 
http://peecee.dk/upload/view/149477


Skriv et svar til: find f´(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.