Matematik

Funktioner

14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i Danmark med god tilnærmelse med 2900 personer pr. måned. I april 2005 var der 165 200 ledige.

Opstil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode.

Håber der er nogle der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hint: opskriv en ligning efter disse vilkår. y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis ledigheden i april 2005 sættes til N personer, så bliver formlen:

L(n) = N - 2900 personer/måned * n, hvor n er antal måneder, så vi får:

L(n) = 165200 pers - 2900 pers/md * n


Svar #3
14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Forstår slet ikke måden den er blevet stillet op på.

Muligvis det kan uddybes lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OK Vi starter med N personer. For hver måned der går falder ledigheden med 2900 personer, så hvis der går n måneder så falder ledigheden fra de N personer til N - 2900*n. For eksempel, efter to måneder, så er ledigheden faldet til 165200 personer til

165200 personer -2 måneder * 2900 personer/måned = 159400 personer


Svar #5
14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Tak fordi du gad af hjælpe mig.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.