Matematik

Udspænder kvadrat - vektor

14. januar 2009 af badooo (Slettet)

Okay, shit.

Sidder med 2 opgaver, jeg ikke lige ved, hvordan jeg skal tackle.

vi har vektor a = (0;2;2) og b=(√6; -1;1)

a) redegør for at a og b udspænder et kvadrat

b) om vektor c oplyses at c sammen med a og b udspænder en terning. Angiv de koordinatsæt som c kan have.

Jeg har ingen anelse. Hjælp kunne være rart, og vil blive værdsat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: a) find vinklen imellem de to vektorer - er den 90 grader udspænder de et kvadrat.

b) For en terning gælder det, at alle sider er lige lange.


Svar #2
14. januar 2009 af badooo (Slettet)

Okay, jeg fik løst a.

Men jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal løse opgave b. Hvordan kan 3 punkter udspænde en terning? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ikke punkter - det er vektorer. Vektor a, b og c skal have samme længde. Dvs., at du skal finde en vektor, der står vinkelret på både a og b og samtidig har samme længde som a og b.


Svar #4
14. januar 2009 af badooo (Slettet)

Jamen så giver det mening. Så kan jeg vel reelt opstille 3 ligninger med 3 ubekendte (2 skalarprodukter og en længde)?

Så har jeg lige et 3. spørgsmål. Jeg har en plan, udspændt af 3 punkter ABC. Jeg har fundet planen. Jeg skal nu beregne arealet af ABC. Hvordan satan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af mathon

                                           T = ½|AB x AC|


Svar #6
15. januar 2009 af badooo (Slettet)

Jeg siger tak for hjælpen.. Det hele giver jo pludseligt mening.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2009 af mathon

AB = c = [c1,c2,c3]

AC= b = [b1,b2,b3]

                      T = ½|a x b| = ½[(b3c2-b2c3)² + (b1c3-b3c1)² + (b2c1-b1c2]½


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2009 af mathon

T = ½|a x b| = ½[(b3c2-b2c3)² + (b1c3-b3c1)² + (b2c1-b1c2)²]½

               T = ½|c x b| = ½[(b3c2-b2c3)² + (b1c3-b3c1)² + (b2c1-b1c2]½


Skriv et svar til: Udspænder kvadrat - vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.