Fysik

Rettelse af fysikopgaver

15. januar 2009 af JJ1991 (Slettet)

Jeg søger hjælp til en rettelse af nedenstående opgaver:

Opgave 1:
Et stykke is med massen 300g tages ud af fryseren, temperaturen er -18° C
a) Hvor meget energi skal tilføres for at varme isen op til smeltepunktet
b) Hvor meget energi skal der tilføres for at smelte isen
c) Hvor meget energi skal tilføres for at varme smeltevandet op til kogepunktet.
d) Hvor meget energi skal tilføres for at fordampe det kogende vand
Opvarmningen af vandet sker med en dyppekoger med effekten 180 W
e) Hvor lang tid tager opvarmningen af vandet, der regnes en nyttevirkning på 100%.
I virkeligheden er nyttevirkningen 79%.
f) Hvor lang tid tager opvarmningen af vandet nu.
Fordampningen af vandet sker med en gasbrænder
g) Hvor mange gram gas skal forbrændes.

Opgave 2:
Hvor meget energi skal tilføres for at varme 330 g aluminium fra 23° C til 345° C

Opgave 1:

a) E = m*c*Δt = 0,3 kg*2,04 kJ/kg*°C*18 °C = 10,8 kJ

b) E = m*L = 0,3 kg*334,4 Ls/kJ/kg = 100,32 kJ

c) E = m*c*Δt = 0,3 kg*4,18 kJ/kg*°C*100 °C = 125,5 kJ

d) E = m*L = 0,3 kg*2257 Lf/kJ/kg = 677,1 kJ

e) E = P*t ⇔t = E/P = 125,5 kJ/0,18 kW = 698,22 s

f) 697,22 s*0,79 = 550,80 s

697,22 s-550,80 s = 136,42 s

Reel tid: 697,22 s+136,42 s = 833,64 s

g) E = m*B ⇔ m = E/B = 677,1 kJ/45800 kJ/kg*1000 = 14 g

Opgave 2:

E = m*c*Δt = 0,33 kg*0,896 kJ/kg*°C*322 °C = 95,21 kJ
 


Skriv et svar til: Rettelse af fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.