Matematik

hastighed s(t)- HJÆLP!

15. januar 2009 af visuu1 (Slettet)

Hej nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

En partikel bevæger sig på en ret linje. Partiklens position s (meter) til tidspunktet t (sek.) er givet ved

s(t) = 5t^0,5

bestem tidspunktet hvor partiklens hastighed er 2 m/s
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

s'(t)=v(t)=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af Danielras (Slettet)

v(t) = s'(t)


Svar #3
15. januar 2009 af visuu1 (Slettet)

så v(t) = 2

men hvordan kommer jeg videre, er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Du differentierer s(t) og får v(t) sæt denne lig 2 og løs ligningen.


Svar #5
15. januar 2009 af visuu1 (Slettet)

s(t)=5*t^½

s'(t) = v(t) = 2,5 * t^(-½)

s'(t) = 2,5 / t^½
 

"sæt denne lig 2 og løs ligningen" hvordan gør jeg så dette?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

2,5 / t^½ =2

<=>

2,5/2=5/4=t½

<=>

t=...


Svar #7
15. januar 2009 af visuu1 (Slettet)

er det så:

t = 5/4^½


Svar #8
15. januar 2009 af visuu1 (Slettet)

men hvor skal jeg indsætte t=2


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

t=25/16((5/4)^2), du skal  ikke sætte t=2, du skal jo netop bestemme tidspunktet, hvor hastigheden 2m/s er.


Svar #10
15. januar 2009 af visuu1 (Slettet)

hmm, tror ikke helt jeg er med?

altså:

v(t) = 2,5 / (25/16)

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Nej, du har fundet tiden t=25/16s

Herved er opgaven løst!


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Læs nu hvad der står. Du skal finde det tidspunkt hvor hastigheden er 2 m/s dvs.:

v(t) = 2

Du har et udtryk for hastigheden:

v(t) = 2,5 / t^½

Her indsættes nu v(t) = 2:

2 = 2,5 / t^½

Af ovenstående udtryk skal du nu isolere t, så har du fundet det tidspunkt hvor hastigheden er 2 m/s.


Svar #13
15. januar 2009 af visuu1 (Slettet)


Jamen jeg forstår det nu (: siger mange tak for jeres tid & hjælp.


Skriv et svar til: hastighed s(t)- HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.