Kemi

n. ordens reaktion!

01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)
heysa
jeg har spurgt min lærer om hvad 0, og 1. ordens reaktioner er men enten er det ham der ikke kan forklare på den mest pædagogiske måde eller er det mig der bare fatter nada!

så jeg tænkte på om der er nogen herinde der kan hjælpe:)

takker

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2004 af frodo (Slettet)

nulte ordens reaktioner, er hvor du har at v=k

første orden viser ligefrem proportionalitet mellem reaktionshastigheden og et af stoffernes koncentration:
v=k*[A]

Svar #2
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

ja ja men hvordan er sådan en reaktion? kan du komme med eksempler?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2004 af frodo (Slettet)

hvordan den er?
Hvis du indtegner koncentrationen som funktion af tiden, vil det give en ret linje i den første.

I den næste, vil du få noget parabelsk..

Svar #4
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg har fx en opgave der har nogen t-værdier og [A]-værdier og dem indsætter jeg i en graf så jeg får ligningen [A]=-2,5t+0,1

så står der at jeg skal bestemme hastighedskonstanten og den får jeg så til 2,5.

Men så sir de at jeg skal antage at reaktionen fortsætter med konstant hastighed indtil reaktionen er færdig (A brugt op). og der skal jeg bestemme det tidspunkt reaktionen er færdig.

jeg kan lave om på ligningen ( [A]=-k*t+[A0] sådan så t isoleres men hvad er [A] så?

Svar #5
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

#3 nej jeg mener selve rektionen altså noget i retnigen: A+B=C+D (et realistisk eksempel)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2004 af frodo (Slettet)

din opgave er et eksempel på 0. orden.

Brug din sidste ligning, hvor [A]=0

Svar #7
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

dvs 0,04 MINUTTER? (eller sek.)

Svar #8
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

eller er det timer?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2004 af frodo (Slettet)

komer an på enheden af din fundne hastigheds konstant.

Svar #10
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok hvad med #5?

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2004 af frodo (Slettet)

ved at bladre i min bog, fandt jeg denne reaktion,som 1. orden:
2 N2O5 <--> 4NO2 + O2

btw. tidligere kom jeg vist til at sige at en 1. ordensreaktion giver en parabelsk kurve. Det bliver selvf eksponentiel. Ved ikke lige hvad jeg tænkte på!

Svar #12
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

hm den reaktion er da uafstemt men anyway hvor ser man så at det er en 1. ordens?

og hvad med en 0.ordens?

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. november 2004 af frodo (Slettet)

hmm.. Den reaktion ER da afstemt!!

Du ser at det er 1.0rden ved at måle konventration som funktion af tiden..

Har ikke lige noget konkret eksempel på en 0. orden..

Svar #14
01. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

ups-undskyld:)

konventration?

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

koncentrationen

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. november 2004 af KemiKasper (Slettet)

det ligner desuden en unimolekylær elementarreaktion og derfor en 1.ordensreaktion.

Skriv et svar til: n. ordens reaktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.