Matematik

potensregning (hvor mange gange større er solen end jorden OSV.!

18. januar 2009 af anneksh (Slettet)

hej!
er ved at lære om potensregning og jeg skal finde ud af hvor mange gange solens masse er større end jordens.

Solens masse: 2,0 * 1027 tons
Jordens masse: 6,0 * 10 21 tons

Ved bare ikke hvordan jeg sjal gribe det an?

Tak på forhånd (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Solens masse / Jordens masse og så er det i gang med potensregnereglerne :-)


Svar #2
18. januar 2009 af anneksh (Slettet)

2,0 * 1027      /         6,0 * 10 21 

forstår bare ikke hgvilken regneregel jeg skal bruge?
der jo ikke en regneregel som siger : ac / bd = ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

(2,0 * 10^27) / (6,0 * 10^21 )=2/6*(10^27/10^21)=....

Reglerne kan ses her(med eksempler):

http://peecee.dk/upload/view/150118


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2009 af ibibib (Slettet)

2·1027 / 6·1021 = (2/6)·(1027/1021) = 0,33·1027-21 = 0,33·106 = 3,3·105


Skriv et svar til: potensregning (hvor mange gange større er solen end jorden OSV.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.