Kemi

Beregn masseprocenten???

18. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

Hej allesammen!

Sidder med en Kemi afleveringen, og er gået lidt i stå i denne opgave:

Et grønligt pulver er en blanding af FeCl2 og FeCl2 *2H2O. En analyse viser, at pulveret indeholder 37,4 masse % Fe.

Beregn masseprocenten af H2O i pulveret.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

I tørt FeCl2 udgør 44,06% Fe og 55,94% af Cl    Molmasseaktuelt stof/Totalmolmasse *100

Hvis en prøve udgør 37,5 % Fe må det samme forhold gælde.

44,06/37,5 = 55,94/x                         X= 47,61% Cl

FeCl2 udgør 37,5% + 47,61 = 85,11 %

Så må vand udgøre 14,89%

alle % er w/w %

Hvis det var rent FeCl2-2H2O udgør H2O 22,14%


Svar #2
19. januar 2009 af Mette40 (Slettet)


hvordan får du 14,89 % vand??


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Udfra hans beregninger, udgør Jern 37,5% og chlor 47,61%. Sammenlagt er det 85,11%.

Dvs. resten må være vand. (100-85,11=14,89)


Svar #4
19. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

Okaay, tak for det (;

men hvor kommer de her oplysningerne fra: I tørt FeCl2 udgør 44,06% Fe og 55,94% af Cl ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2009 af mathon

M(fe) = 55,847 g/mol
M(Cl) = 35,543 g/mol)

der regnes på totalmængden 100 g:

uanset om Fe forefindes som FeCl2 eller FeCl2*2H2O

ækvivaleres 37,5 g Fe af (37,5 g)/(55,847 g)*(2*35,543 g) Cl = 47,73 g Cl

dvs. ud af 100g er 47,73% Cl.

vandmasse% =(100-37,5-47,73)% = 14,78%


Svar #6
19. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

Du skal have mange tak!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. august 2010 af mkmk (Slettet)

hej

kan nogen forklare det her lidt  mere pædagoisk? tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. august 2010 af mathon

pædagoisk   →   pædagogisk :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. august 2010 af mathon

#5 korrigeres til

M(Fe) = 55,847 g/mol
M(Cl) = 35,543 g/mol)

der regnes på totalmængden 100 g:

uanset om Fe forefindes som FeCl2 eller FeCl2•2H2O

ækvivaleres 37,4 g Fe af (37,4 g)/(55,847 g)·(2·35,543 g) Cl = 47,61 g Cl

dvs. ud af 100g er 47,61% Cl.

vandmasse% =(100-37,4-47,61)% = 15%


Skriv et svar til: Beregn masseprocenten???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.