Matematik

En linjes afskæring

18. januar 2009 af miebabz (Slettet)

Hej SP'ere...

Jeg har to opgaver, som jeg håber at I kan hjælpe mig med...

Ved den ene opgave, skal jeg beregne en ret linjes ligning (y=ax+b) og har fået resultatet y=1,5x+3. Problemet er, at når jeg kigger på linjen i koordinatsystemet kan jeg se, at ligningen passer meget bedre med y=2x+19. Jeg har brugt metoden (Y2-Y1):(X2-X1)=a.   Men hvad har jeg gjort forkert?

Ved den anden opgave skal jeg lave en ligning på en rektangel, hvor den skal være dobbelt så høj som den er bred. Ved den ene del kræves det at omkredsen er 36 cm, ved den anden del kræves det at omkredsen er 42 cm. Hvordan laver jeg den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Isomorphician

Skriv opgaveformuleringerne ind...


Svar #2
18. januar 2009 af miebabz (Slettet)

På hvilken en?


Skriv et svar til: En linjes afskæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.