Kemi

Syre base kemi

19. januar 2009 af Stego (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig videre med denne opgave:

Opg. 4)
a) HCl(saltsyre) og HNO3(saltpetersyre) er begge stærke syre derfor er koncentrationen af H3O+, den sammen som koncentrationen af opløsningerne, da alle HCl-molekyler reagere med vand.
Dvs. [HCl]=[ H3O+] osv. Dette gælder for alle de stærke syrer.
Vi har følgende opløsninger: 0,065L 0,150M HCl og 0,085L 0,0528M HNO3, disse to opløsninger hældes ned i en målekolbe med volumet 0,5 L og der tilsættes demiraliseret vand til mærket.
Så regner jeg [H_3O^+] = 2,84*10^-2M og pH=1,54

Så puttes oplø'sningen ned i et bæger glas med 2,5g NaOH

b) begregn den nye pH værdi


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Du ved at NaOH er en stærk base, dvs. den reagerer tæt på 100%.

Du har altså følgende reaktion idet du hælder basen i:

OH- + H3O+ → 2H2O

Du kan endvidere regne antallet af mol ud for både hydroxid og oxonium.

Dernæst kan du trække antallet af mol hydroxid fra det nuværende antal af oxonium ioner, og få det nye antal.

n(HCL+HNO3) - n(NaOH) = n(H3O+efter)


Svar #2
19. januar 2009 af Stego (Slettet)

har lige prøvet at regne på det:

n(HCl+HNO3) = 1,4238*10^-2

n(NaOH) = 6,25*10^-2

n(H_3O^+)= - 4,8262*10^-2

det bliver et negativt resultat hvilket ikke kan bruges i log funktionen til udregning af pH


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Ja, så er der et overskud af hydroxid ioner.

Så sig n(NaOH) - n(HCL + HNO3) = n(OH-)

14 = pH + pOH <=> pH = 14 - (-log[OH-])


Skriv et svar til: Syre base kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.