Matematik

Haster - Cirklens skæringspunkt

19. januar 2009 af Lisianthus (Slettet)

Hej jeg håber der er en eller flere der lige kan hjælpe mig med denne opgave. Da den er til i morgen håber jeg, jeg kan få svar med det samme ... 

Jeg har ingen anelse om hvordan opgaven skal løses :(

Den er fra STX A - Niveau bogen og lyder sådan her:

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og radius 5. Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets anden akse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af Isomorphician

Cirklens ligning:

(x - c1)2 + (y - c2) = r2

Hvor c1 og c2 er hhv x- og y-værdien af centrum.

Indsæt dine værdier og husk på at alle punkter på y-aksen har x-værdien 0.


Svar #2
19. januar 2009 af Lisianthus (Slettet)

(y - c2) skal dette udtryk ikke være i anden?

Vil det så sige at det skal se således ud:

(x-3)^2 + (y-(-2))^2 = r^2

Hvad gør man så derefter? Omskriver ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2009 af Isomorphician

Hov...jo selvfølgelig skal der stå (y - c2)2.

Du mangler den sidste oplysning om at alle punkter på y-aksen har x-værdien 0.


Svar #4
19. januar 2009 af Lisianthus (Slettet)

Hvad vil det sige ?? At x og y skal være 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af mathon

...kun x er 0


Svar #6
19. januar 2009 af Lisianthus (Slettet)

Øhmm okay ..

DVS.

(0-3)^2 + (y-(-2))^2 = r^2

Hvad nu? første led giver jo 0 og hvad med det andet led, skal det så løses med hensyn til r?


Svar #7
19. januar 2009 af Lisianthus (Slettet)

undskyld det mig der kokser det giver ikke 0 ..


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. januar 2009 af mathon

(x-3)2 + (y+2)2 = 25   som ved skæring med y-aksen giver:

(0-3)2 + (y+2)2 = 25

9 + (y+2)2 = 25

(y+2)2 = 16

y+2 = ±4

y = -2 ± 4

skæringspunkter med y-aksen
S1(0,-6)  S2(0,2)


Svar #9
19. januar 2009 af Lisianthus (Slettet)

MANGE takk

Nu er jeg med på hvad der foregår .. Men skal lige være sikker på hvor 16 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2009 af mathon

9 + (y+2)2 = 25        træk 9 fra på begges side

9 - 9 + (y+2)2 = 25 - 9

(y+2)2 = 16


Svar #11
19. januar 2009 af Lisianthus (Slettet)

Nåå okay .. Men jeg siger mange tak for hjælpen også til dig Isomorphician :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2012 af STXstudine (Slettet)

Hej

Hvor kommer 25 fra??


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2012 af STXstudine (Slettet)

når ja, radius i anden.. 


Skriv et svar til: Haster - Cirklens skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.