Fysik

Induktion - 9.kl. niveau - VIGTIGT!

01. november 2004 af star7 (Slettet)
Hey dér!
Jeg går i 9.klasse og er igang med en rapport om INDUKTION!!!
Jeg er gået i stå, så jeg håber jeg kan få lidt hjælp her.

spørgsmål: hvilken retning har induktionsstrøm?(= vekselsstrøm!)

Håber nogle kan hjælpe mig med at besvare det,

~star~

NB. HAR læst i min bog, men det kniber meed forståelsen, håber nogen kan forklare det....

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

frem og tilbage - ud og ind

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2004 af Moderatoren

skriv efter din bog!

Svar #3
01. november 2004 af star7 (Slettet)

Til "-1^(1/2)": Jeg forstår ikke hvad du mener! kan du forklare det?

Til "Jeppe101": problemet er at jeg gerne vil forstå det! desuden er det der står i min bog ALT for langt...

venter flere svar!*

~star~

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2004 af Mads (Slettet)

Som "i" skriver, så er retningen på vekselstrøm konstant skiftende. Deraf navnet "veksel"-strøm.

Du kunne så i din opgave også komme ind på transformatorens funktion i denne forbindelse, hvis du kan overskue det.

Mads

Svar #5
01. november 2004 af star7 (Slettet)

Hey.
mmmmmmmmmm sætter nogle tanker igang...
men er der ikke noget med at det er fra nord til syd?eller blander jeg tingene sammen?

på forhånd TAK;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2004 af Mikziel (Slettet)

hey jeg har en rapport fra 9. kl
vil du have den?
i så fald, har du så en mail eller hvordan vil du have den?

Svar #7
01. november 2004 af star7 (Slettet)

egentlig har jeg kun brug for at få besvaret spørgsmålet "hvilken retning har induktionsstrøm?", men hvis det indgår i din rapport så vil jeg meget gerne læse den, du skal have TAK for tilbuddet

du kan sætte den in her "copy/paste" hvis den er skrevet på computer..endnu en gang MANGE TAK

star

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2004 af JohnyBOY (Slettet)

hvorfor hedder du -1^(1/2) ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2004 af Mikziel (Slettet)

Jeg er ikke 100% på om det er rigtigt, men se om ikke det giver ligt mening.

Induktionsstrømmens retning:
Strømmens retning afhænger af, om der er en nord- eller sydpol, man bevæger ned i spolen.
Man skal bevæger en stangmagnets nordpol ned i en spole, der er forbundet med et galvanometer, og lægge mærke til, til hvilken side nålen slår ud. Derefter sætter man et 1,5 V batteri i serie med kredsløbet sådan at nålen på galvanometeret slår ud til samme side som før. Vi ved at strøm går fra plus til minus, så nu kan man aflæse hvilken retning strømmen går, ved at kigge på batteriets poler. Man kan altså finde induktionsstrømmens retning ved hjælp af et galvanometer og et batteri.

Håber det hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2004 af Mikziel (Slettet)

ps:

Induktionsstrømmens magnetfelt.
Retningen af det magnetfelt, som induktionsstrømmen selv frembringer, kan man finde ved hjælpe af en enkel og smart regel som kaldes ”gribereglen,” den kan dog kun bruges når man kender strømmens retning.
Gribereglen:
Grib med højre hånd om spolen, så fingerspidserne peger i strømmens retning.
Nordpolen vil da være tommelfingerspidsen.

Svar #11
01. november 2004 af star7 (Slettet)

HÅBER JEG OGSÅ KAN FÅ NOGLE SVAR IMORGEN! OG TAK TIL DE DER GAD AT OFRE LIDT TID FOR AT HJÆLPE MIG, MANGE TAK =) MEN HAR IKKE FOSTÅET DET HELT ENDNU SÅ HVIS DER ER NOGEN DER HAR NOGET DE VED ELLER EVT. NOGLE LINKS VILLE JEG BLIVE GLAD, SEE YA!

Svar #12
02. november 2004 af star7 (Slettet)

har lige set dine indlæg mikzel, tak skal du have

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#8 "JohnyBoy". Mit navn er summen af flere forskellige faktorer:

Den kløgtige matematiker vil bemærke, at den komplekse enhed, i = rod(-1) = (-1)^(0.5), i høj grad minder om mit brugernavn. Når folk lakonisk refererer til brugeren "i" er det ergo mig.

Kig nu på mit brugernavn -1^(1/2). Det følger, at -1^(1/2) = -1, hvilket kan læses "negative one". Denne betegnelse er analog med "he's the angry one", hvilket illustrerer min sindstilstand.

Jeg er ergo en negativ, kompleks størrelse.

P.s. Dit brugernavn er vel produktet af en latent frygt for, at folk skal associere navnet Johny med en elskovspony.

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. november 2004 af Peden (Slettet)

#13:

Altså rettere: Negative one squared, fordi "Its hip to be square?" :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Nope, Toblerone er ... WHAT?

Svar #16
02. november 2004 af star7 (Slettet)

Man finder induktionsstrømmens retning ved hjlæp af gribereglen, det er så meget jeg har forstået...=/

Men hvilken retning har induktionstrømmen så?

nord til syd?
el. noget med ham der LENZ' lov?

HELP ME! Jeg er ved at bli' forvirret!

Svar #17
02. november 2004 af star7 (Slettet)

................

Skriv et svar til: Induktion - 9.kl. niveau - VIGTIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.