Matematik

Matematisk model

20. januar 2009 af CJN (Slettet)

Vi kender 2 punkter i en tabel, der viser samhæng ml. daglig indtag af frugt og årlig antal kræftdødsfald i DK.

(225;15000),(625;9000)          x: dgl indtag af frugt         f(x)/y: årlig antal kræftdødsfald

f(x) = b*xa

1) Bestem tallene a og b:

a= ((log(9000/15000)/(log(625/225)) = 0,191519

b= (</skype:span>15000/2250,191519) = 5316,23

f(x)=5316,23*x0,1915

Korrekt?

2) Hvad er dgl. indtag hvis årlig dødsfald er 10000?

f(x)=10000

10000=5316,23*x0,1915

0,1915√10000/5316,23 = x

27,085 = x

Hmm... kan det nu passe? Hjælp? :-S

3) Hvor mange % ville dgl. indtag af frugt være størrehvis årlig antal af kræftdødsfald var 5% mindre?

Åh her må jeg lige ha et hint? Hvordan griber jeg det an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Metoden er ok, men du trykker galt. a bliver negativ når funktionen er aftagende.


Svar #2
21. januar 2009 af CJN (Slettet)

hvor går det galt?


Svar #3
21. januar 2009 af CJN (Slettet)

Ok nu har jeg gjort det om.

a= -0,5

b=225000

2) 506gram

Men hvad med opg 3)??? Hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Når f(x) bliver 5 % mindre, er Fy = 0,95.

Fy = (Fx)a

0,95 = (Fx)-0,5

osv.


Svar #5
21. januar 2009 af CJN (Slettet)

71,61%?


Svar #6
21. januar 2009 af CJN (Slettet)

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2009 af ibibib (Slettet)

10,8 %


Skriv et svar til: Matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.