Matematik

Ligning for tangent

21. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Funktionen f er bestemt ved f(x)=ln(x^2 +8). Angiv derefter en ligning for de(n) tangent (er) til grafen for f, hvis røringspunkt har y koordinaten 0.

Er det ikke noget med, at den kan løses på to måder?
Jeg kan vel bruge metode 1:
y-f(x0)=f’(x0)*(x-x0)
0-(ln(x^2 +8))= (1/(x^2 +8))*(x-x0)? Men hvordan kommer jeg videre herfra..?

Eller metode 2:
F(x)= ln(x^2 +8)=0 og så finde x…

Hvilken burde jeg bruge?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af mathon

f '(x) = (2x)/(x2+8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af mathon

y = f(x) = ln(x2+8)

0 = ln(xo2+8)

1 = xo2+8, som ikke har nogen reelle løsninger


Svar #3
21. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ok... Er ikke helt med på.. Hvad har så relevans for opgaven?

Har det relevans at udregne f'(x)?


Svar #4
21. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Eller hvad?


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.