Matematik

Hurtig svar: Bevis for sinud og Cosinus og Tangen

23. januar 2009 af 215 (Slettet)

 Nogen som holder inde med nogle beviser for at sinus, Cosinus og Tangent passer,som måske ville dele den med mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: At hvad passer?


Svar #2
23. januar 2009 af 215 (Slettet)

 at man kan bruge det til at udregne vinkler/sider og at at Tangent = mod.kat/hos.kat , og det samme ved sin og Cos


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: såvidt jeg ved, og kan huske, er de blot defineret sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

enhedscirklen taget i betragtning naturligvis.


Svar #5
23. januar 2009 af 215 (Slettet)

 Så der er ikke beviser ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Well, tangens er jo defineret som cos/sin, og så kan du selv indsætte med "hosliggende/hypo." og "hinliggende/hypo" og se, hvordan resultatet bliver. =)

Der er til gengæld beviser for sinus- og cosinusrelationerne, der relaterer vinkler og sidelængder i vilkårlige trekanter til hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der en formel definition på cosinus og sinus. dertil skal man bruge enhedscirklen. Det er altså ikke nok, at definere for eksempel sin(x) som den modstående katete i en retvinklet trekant divideret med hypotenusen. Man bruger enhedscirklen (cirklen med radius lig 1 enhed) som referencepunkter og definerer:

For ethvert reelt tal t (i radianer) er cos(t) og sin(t) h.h.v. x-koordinaten og y-koordinaten til et punkt Pt på cirklen, så definitionerne lyder cos(t) = x-koordinaten til Pt, og sin(t) = y-koordinaten til punktet Pt. På grund af denne definition kalder man cosinus og sinus for cirkulære funktioner. Det bedste, du kan gøre for forståelsen, er at tegne enhedscirklen op og så lave nogle eksempler. For en ordens kyld: Skal du konvertere fra radianer til grader ganger du med faktoren 180/pi og naturligvis omvendt den anden vej fra grader til radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#6, ja det er rigtigt, tangens er defineret ved cosinus og sinus, så man behøver blot sidstnævnte. Det samme gælder for cotangens, sekans og cosekans. Det var vist dem alle sammen.


Svar #9
25. januar 2009 af 215 (Slettet)

lige meget har fundet ud af det ..... ;)


Skriv et svar til: Hurtig svar: Bevis for sinud og Cosinus og Tangen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.