Matematik

Løs en ligning

23. januar 2009 af isabellap (Slettet)

hej mennesker :)

hvordan løser jeg følgende ligning:

(x+1)(x-1)(x2+1)=0

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af mathon

(x+1)(x-1)(x2+1) = 0

produktet er lig med nul, hvis én af faktorerne er nul

(x2+1) ≥ 1

hvorfor

enten
faktor (x+1) = 0
dvs. x = -1
eller
faktor (x-1) = 0
dvs. x = 1


Svar #2
23. januar 2009 af isabellap (Slettet)

vil det sige at X er lig med plus/minus 1 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af dnadan (Slettet)

(x+1)(x-1)(x^2+1)=0

Nulreglen siger:

(x+1)=0 v (x-1)=0 v x^2+1=0

Løs disse for at finde de x-værdier, som gør ligningen sand(dvs. løs de tre ligninger)

Men for at tjekke om en løsning passer kan du passende indsætte denne i ligningen:

her efterprøves med x=1:

(1+1)(1-1)(1^2+1)=2*0*2=0

Denne løsning passer! :-)

Det samme kan gøres med den anden løsning-


Svar #4
23. januar 2009 af isabellap (Slettet)

tuuusind tak! :)


Skriv et svar til: Løs en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.