Matematik

Vektor - cirkel

25. januar 2009 af nej12 (Slettet)

 Hej håber der er nogle som kan hjælpe mig med hvordan man laver denne opgave.

En cirkel er givet ved ligningen 

                                               x^2+4x+y^2-6y-23=0

a) bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen L med ligningen

                                               3x-4y-4=0

Her har jeg beregnet at cirklens centrum er C(-2,3) og radius er 6. afstanden er 4,4.

Cirklen har to tangenter t1 og t2 der er parallelle med linien L.

b) Bestem en ligning for hver af disse to tangenter,

Det er her jeg går i stå, håber der er nogle som kan hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af mathon

c: (x+2)2 + (y-3)2 = 62


Svar #2
25. januar 2009 af nej12 (Slettet)

#1

Jeg skal finde ligninger for de to tangenter hvordan vil du gøre det???


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af mathon

en linje, m, parallel med l gennem C

har ligningen 3x - 4y + 18 = 0     og længden af normalvektor [3,-4] = 5

de to søgte tangenter:

tangent1
dist(m,P(x,y)) = (3x - 4y + 18)/5 = +6

tangent2
dist(m,P(x,y)) = (3x - 4y + 18)/5 = -6


Svar #4
25. januar 2009 af nej12 (Slettet)

 #3 . Dette kan jeg ikke helt forstå, hvorfor kan du lige pludselig få linien M til 3x-4y+18=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:tangent_hjælp_1.doc

Skriv et svar til: Vektor - cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.