Fysik

energi

25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Er igang med denne opgave, men kan ikke lvae spørgsmål 3 og 4, er der nogen der kan hjælpe?

Opgaven lyder:

Danmarks energibehov:
Ved afbrænding af 1 ton kul i et kraftværk omsættes ca. 29 GJ:
 

1. Hvor meget kul (i fx ton) skulle der afbrændes for at dække Danmarks samlede energiforbrug?
Danmarks samlede energiforbrug: 800 PJ
(800*1015 J)/(29*109 J/ton) = 27,6 *106 ton = 27,6 mio. ton
 

Kullene fragtes normalt til Danmark i fragtskibe, hvorefter de fordeles til kraftværkerne på særlige kulpramme, som hver kan laste 10.000 ton:
 

2. Hvor mange ture skal der foretages med kulprammene for at flytte Danmarks årlige kulbehov?
2*(27,6 *106 ton)/(104 ton/tur) = 5520 ture (frem og tilbage)
 

Kuls densitet er 2,3*10^3 kg/m^3:
 

3. Hvor meget fylder kullene?
V = m/ρ =
 

Kullene tænkes opbevaret i cylinderformet kulsilo, hvis indre ramme er 8,0m:
 

4. Hvor høj skal siloen være for at rumme alle kullene?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Korrekt formel til brug i 3'eren. Du har fået oplyst densiteten (rho) og har i 1) beregnet massen. Indsæt nu i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=630292


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.