Fysik

HASTER HJÆLPE ENERGI

28. januar 2009 af VKXD (Slettet)

Jeg skal aflvere det her imogen og jeg kan simpelthen ikke forstå den pleasse hjælp mig

Der hæles 1,5 L kogende vand ned i en jerngryde med massen 3,5 kg. Jerngrydens temperatur er
18 ºC, før vandet hældes i.

a) Vandets sluttemperatur beregnes: 
                                                       
b) Tilvæksten i vandets termiske energi beregnes:

c) Tilvæksten af jerngrydens termiske energi beregnes:
 

JEG ER HELT BLANK


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge følgende formel (se den i din bog): Qtilført=m*c*ΔT=m*c*(Tslut-Tbegynd). Vandet afgiver varme, som gryden modtager, så Qafgivet = Qmodtaget . Den af vandet afgivne varme svarer til den af gryden modtagne varme, når der ses bort fra varmetab til omgivelserne. Men med en jerngryde er dette ret svært i praksis, da jern er en god varmeleder.


Svar #2
28. januar 2009 af VKXD (Slettet)

Tak hvad me det termiske energi


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den termiske energi og varmeenergien er synonymer for det samme


Svar #4
28. januar 2009 af VKXD (Slettet)

jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

varmeenergi er det samme som termisk energi (tænk på et termometer)


Svar #6
28. januar 2009 af VKXD (Slettet)

Ja, men opg  A er det ikke bare Q = Q og så skal jeg finde Tslut ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jo symbolet Q står for varme, jeg skal prøve at kigge på den senere, hvis der ikke kommer en anden, nu skal jeg lave mad m.v. Husk mig lige på det eventuelt med en mail


Svar #8
28. januar 2009 af VKXD (Slettet)

kan du kigge på det i aften eventuelt jeg skal nemlig aflevere den imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo måske, jeg skal bruge jernets varmefylde (varmekapacitet), den må stå i opgaven, ellers kan du finde den på Nettet


Svar #10
28. januar 2009 af VKXD (Slettet)

okay sender opgaven til diig så med alt oplysninger


Skriv et svar til: HASTER HJÆLPE ENERGI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.