Fysik

formel?

28. januar 2009 af signeth (Slettet)

hej alle.

Jeg har lidt problemer med en formel ang. transformation.


• Hvad bliver primærspolen i det første lærerforsøg?
• Beregn sekundærspædningen
• Brug transformerligningen til at beregne sekundærstrømmen
Up x Ip = Us x Is
(se billede)

Det var et lærerforsøg så vi skrev ned fra tavlen. kan desværre ikke forstå hvad jeg har skrevet men

230 V x 2A = 2,3 V x 200A

ved ikke hvor jeg har 2A fra.. ? og hvordan skal jeg svare på sprøgsmålene.

fx 1, er det så der med np/ns ?

HÅBER VIRKELIG I KAN HJÆLPE

/signe
 

Vedhæftet fil: DSC00597.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af mathon

                       Us/Up = Ns/Np = Ip/Is

                       Us/(230 V) = 6/600 = 1/100

hvoraf               Us = (1/100)*(230 V) = 2,3 V

hvis Ip måles til 2 A

kan Is beregnes
af
transformerligningen     Us*Is = Up*Ip

                              (2,3 V)*Is = (230 V)*(2 A)

                                    Is = ((230*2) VA)/(2,3 V)

                                    Is = 200 A

eller

                                 Ip/Is = Ns/Np      som reciprokt giver

                                 Is/Ip = Np/Ns

                                 Is/(2 A) = 600/6  100

                                 Is = 100* (2 A) = 200 A
 

                              


Svar #2
28. januar 2009 af signeth (Slettet)

:( det ser helt sindssygt ud.. forsår ikke HELT


Svar #3
28. januar 2009 af signeth (Slettet)

kan du ikke tage det punkt efter punkt.


Skriv et svar til: formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.