Matematik

f(x)=0 , har ingen løsning??

28. januar 2009 af Lützen (Slettet)

Hej.

Jeg skal forklare, at ligningen f(x) = x^4 - 8x^2 + 17 = 0 ikke har nogen løsning.

hvordan er det lige man forklare det ?

håber der er nogen der kan hjælpe mig !! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

Sæt x2 = y, så du får:

y2 - 8y + 17 = 0, og kig på denne lignings diskriminant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: der er tale om en skjult andengradsligning(sæt t=x^2 og vis at d<0)


Svar #3
28. januar 2009 af Lützen (Slettet)

Okay, Genialt ! :P Tusind tak !!


Skriv et svar til: f(x)=0 , har ingen løsning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.