Matematik

Hurtig hjælp!

29. januar 2009 af Booklover (Slettet)

Hej alle matematikere!

Jeg har et hurtigt spørgsmål som jeg virkelig har kæmpet med, og som jeg inderligt håber I vil hjælpe mig med!

Jeg skal løse nedenstående ligning, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af den! Er der nogen som kan hjælpe mig trin for trin, så jeg forstår den??

0,9=142,2*0,994^x

Mange smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af ibibib (Slettet)

0,9=142,2·0,994x

0,9/142,2 = 0,994x

log(0,9/142,2) = x·log(0,994)

log(0,9/142,2) / log(0,994) = x


Svar #2
29. januar 2009 af Booklover (Slettet)

TUSIND, TUSIND, TUSIND TAK!! - men kan det virkelig være rigtigt at resultatet så er 841,232??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Ja, svaret er ok.


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.