Matematik

Integralregning! HJÆLP - gerne hurtigt :)

29. januar 2009 af louise-birch (Slettet)

Hej alle. Jeg er gået helt i stå med en matematik aflevering, så håber der en en eller flere der har tid til at hjælpe lidt :)

Jeg har  et par opgaver jeg har problemer med:

1)  Bestem ved håndkraft samtlige stamfunktioner til funktionerne:

a) f(x)=(20*x^3+2*x)/(5*x^4+x^2+1)

b) f(x)=sin(x)*(cos(x)+5)^3

Jeg er meget i tvivl om hvilken måde jeg skal beregne disse typer opgaver.

2)Betragt funktionen f med forskrift f(x)=x^2-13x+41. Bestem eventuelle stamfunktioner til funktionen f hvis grafen har linjen med ligningen y=x+2 som tangent.

Hvis i bare kan hjælpe med noget af det vil det være dejligt. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af peter lind

Brug substitution. I første opgave t=5*x^4+x^2+1 i anden opgave t=cos(x)+5


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

F(x) har en tangent med ligningen y = x+2. Denne tangent har hældningen 1, og altså er

F'(x) = f(x) = 1.

Du skal altså løse ligningen f(x) = 1. Osv.

Se vedh. fil

Vedhæftet fil:F.doc

Skriv et svar til: Integralregning! HJÆLP - gerne hurtigt :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.