Matematik

Løsning vha. logaritmer

01. februar 2009 af Axacon (Slettet)

Jeg har bakset med følgende opgave, men jeg er gået i stå.

Opgaven lyder på følgende:

f(x) = 321 * x2,8

Løs vha. logaritmer ligningen f(x) = 20 ....

Hvad gør jeg?

Indtil videre jeg nået til følgende, men jeg tvivler på, at det er rigtigt.

20 = 321 · x2,8
20 = 321 · 2,8 · log(x)
20 = (898,8 · log(x)) / 898,8
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

log(20)=log(21)+2,8*log(x), isoler log x og tag antilog


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

f(x)=20

321*x2,8=20

x2,8=20/321

2,8*log(x)=log(20/321)

log(x)=log(20/321)/2,8

x=elog(20/321)/2,8 ≈ ... (regn det selv ud :-)


Svar #3
01. februar 2009 af Axacon (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge to. Nu forstår jeg det ;-)


Svar #4
01. februar 2009 af Axacon (Slettet)

Der står endvidere: "Hvis x vokser med 12% hvor mange procent vokser da f(x)?"

Hvordan udregner man det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

så skal du finde f(1.12*x)


Svar #6
01. februar 2009 af Axacon (Slettet)

Tak for hjælpen, Erik.


Skriv et svar til: Løsning vha. logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.