Matematik

potensfunktion, tror der er fejl i opgaven

01. februar 2009 af montuella (Slettet)

hej har prøvet alt hva jeg har læret, så nu har jeg brug for hjælp... håber i kan hjælpe mig...

opg. lyder sådan: i en sø har man fundet ud af, at når mængden af alger i kg stiger med 20 % falder antalet af fisk med med 30 %

jeg har gjordt følgende:

f(x)=b*xa

X) alger (kg)      1000 x1    (+ 20 %) =   1200 kg x2

Y) fisk (antal)    4000 y1    ( -30 % ) =    2800 stk y2

(a= log y2 -log y1/log x2-log x1)   log 2800 - log 4000 / log 1200 - log 1000= -1,95629

(b= y2/x1a)    4000/1000-1,95629= ( her har jeg en kæmpe problem, jeg for) 2957535671 og det lyder rigtig forkert

plz hjælp mig

tak på forhånd


Svar #1
01. februar 2009 af montuella (Slettet)

når ja: jeg skal opgive regneforskrift for antallet af fisk som funktion af mængden af alger i kg, når der er 4000 fisk og 1000 alger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

f(1,2x)=f(x)*0,70

dvs.

b*(1,2x)^a=(b*x^a)*0,7

<=>

(1,2x)^a=x^a*0,7

<=>

(1,2x/x)^a=0,7

<=>

1,2^a=0,7

<=>

ln(1,2)*a=ln(0,7)

<=>

a=ln(0,7)/ln(1,2)=-1.956296064

b findes ved indsættelse af et punkt (x1;y1)


Svar #3
01. februar 2009 af montuella (Slettet)

er der nogen der kan forklare mig b?

jeg få nemlig 295628923 og det er jo helt forkert...


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det svar, du giver i #0 er forskelligt fra dit svar i #3. Jeg får noget ,der ligner det første svar. 

Det tyder, som du er inde på, at der er en fejl et eller andet sted, og at denne fejl ikke ligger i beregningen. Hvor kan den så ligge. Har du et bud? Jeg diskuterer det gerne med dig.


Skriv et svar til: potensfunktion, tror der er fejl i opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.