Matematik

hurtig hjælp til matematik

03. februar 2009 af Arezo (Slettet)

Hej jeg har to matematik opgaver stående her og kan ikke finde ud af det. er der nogen der kan hjælpe mig?

Opg 5)
I forbindelse med varekøb og tjenesteydelser betaler man moms. Momsen er 25 %.
En håndværkerregning lyder på 6250 kr. Hertil kommer moms.
a) Hvor meget kommer regningen til at lyde på i alt?
En anden håndværker regning er på 9456,90 kr. med moms.
b) Hvad lyder regningen på uden moms?
 

Opg 6)
Tabellen viser antal biografsale i Danmark i årene 1999 til 2004.
År 1999 2000 2001 2002 2003 2004
Biografer 345 350 361 358 379 380
a) Beregn for hvert af årene fra 2000 den absolutte tilvækst fra året før.
b) Beregn for hvert af årene fra 2000 den relative tilvækst fra året før.
c) Lav en tabel der viser indekstallene for antal biografsale i Danmark i årene 1999 til 2004. Basisåret skal være 1999.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2009 af Nikolinek (Slettet)

Lige til opg. 5 i hvert fald.

Hvis man vil lægge 25% til et tal kan man gange med 100 + de 25% (de skal skrives i decimaltal) dvs. det bliver 1,25 du ganger med.

Skal momsen fra er det nøjagtig det samme, bare den anden vej, her ganges med 0,75.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det første er korrekt, men det er det sidste ikke. Overvej hvor mange "dele" du har, hvis momsen udgør 1 del, når den bliver lagt til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

opg 5)

a) Først finder du de 25% momsen udgør.

6250kr./100 * 25 = 1562,5 kr.

Herfra skal du så lægge den oprindelige beløb(-moms) sammen med momsen.

6250kr. + 1562,5kr. = 7812,5 kr.

Får du så en ide til hvordan du regner den anden ud?


Svar #5
03. februar 2009 af Arezo (Slettet)

jeg har kigget på den mange gange men kunne ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2009 af Nikolinek (Slettet)


#2: Det første er korrekt, men det er det sidste ikke. Overvej hvor mange "dele" du har, hvis momsen udgør 1 del, når den bliver lagt til.

Så du mener man skal dividere med 125 % og dernæst gange med 100% ? Har jeg forstået det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

pris med moms  = (pris uden moms)*1,25

pris uden moms = (pris med moms) / 1,25


Skriv et svar til: hurtig hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.