Matematik

En rektangel med to halv cirkler

03. februar 2009 af cola144 (Slettet)

På et atletikstadion afgrænser en løbebane et område som vist på figuren. Området er sammensat af et rektangel og to halvcirkler. Områdets omkreds skal være 600m

a) Opskriv en regneforskrift for den funktion af x

b) Bestem x, så det rektangulære område bliver så stort som muligt.

Jeg har virkelig brug for hjælp til de to opg, da de ikke rigtigt siger mig noget :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

start med at finde formlerne for omkredsen af en virkel. To halvcirkler er jo en hel cirkel.

Hvor er det nu x står henne? Står der ikke et x på tegningen?

Havde den for lidt over et halvt år siden, men ved ikke lige hvor jeg har papirene til den.


Svar #2
03. februar 2009 af cola144 (Slettet)

Jo det er helt correct :]

Jeg smider lige billedet ind i en vedhæftet fil, så kan du se den
 

Vedhæftet fil:fwa.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

Ja, så er cirklens diameter lig med x, der samtidig er den ene side af rektanglets sider. Men kan ikke lige huske, hvad man skal der fra Oo

Jeg har kun mat på hf-B-niveau, så den er også småsvær for mig :P


Svar #4
03. februar 2009 af cola144 (Slettet)

Well, det har i hvert fald kastet mig i den rigtige retning q: Så jeg må jo gøre mit bedste og se hvor langt jeg kommer ^^


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

Fandt min opgave... den var noget lettere... så det var ikke helt den samme... Der er det, det lange stykke der er x. Og så skal vi bestemme omkredsen udtryk ved x og r og bestemme arealet af rektanglet udtrykt ved x, når løbebanen skal være 800 meter.
Så sorry, kan vist ikke hjælpe alligevel :)


Svar #6
03. februar 2009 af cola144 (Slettet)

Det er den opg q: jeg skrev bare forkert, fandt lige ud af det :b


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

æh? Det er ikke samme opgave som den du har smidt billede ind af...  x'et på min opgave ligger på den lange side i rektanglet.


Svar #8
03. februar 2009 af cola144 (Slettet)

Når okaj, så misforstod jeg bare :b


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Brug de givne oplysninger. Omkredsen kan findes af:

O = 2*pi*(x/2) + 2*y = pi * x + 2*y

Hvor y langsiden i rektanglet (på billedet).

Denne omkreds skal være lig 600:

pi * x + 2*y = 600

Heraf kan y isoleres:

y = (600 - pi*x)/2

Arealet af rektanglet er naturligvis den ene side gange den anden:

A = x*y

Den fundne y indsættes:

A = x * (600 - pi*x)/2 = 300x - (pi/2)*x^2

Som er arealet af det rektangulære område som funktion af x.
 


Svar #10
03. februar 2009 af cola144 (Slettet)

Jeg siger tusind mange gange tak :D


Skriv et svar til: En rektangel med to halv cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.