Matematik

sin, con og tan!

03. februar 2009 af micson (Slettet)

Hej jeg kan simpelt hen ikke forstå at jeg får kateterne i mine udregninger til at have så lille en værdi.

opgaven lyder.

find de manglende vinkler og kateter hvis C = 90° og Sin A = 0,667 = 42°, a = 34

 jeg bruger formlen:
Sin A = a/c


0,667 = 34/c
0,667 · 1/34 = c
c = 1,23

men det kan da ikke passe at c = 1,23 ??? er det noget jeg trykker forkert på lommeregneren.

håber i kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Is this it? (Slettet)

tjek lige om den er sat til grader eller radianer


Svar #2
03. februar 2009 af micson (Slettet)

jeg synes jeg har prøvet at taste det på mange forskellige måder.. men det bliver ikke bedre.

hva får du c til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Is this it? (Slettet)

tjek om der står "rad" eller "deg" nederst på dit display.. den skal stå på deg


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af Nilletøz (Slettet)

Jeg tror du har vendt formlen forkert.
SinA=a/c
hvis vi først smider c over på den anden side: c*SinA=a
og så isolerer c: c = a/SinA
Får du så stadig samme resultat? (jeg har ikke lige en lommeregner i nærheden)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2009 af Exupery (Slettet)

sin(A)=a/c

sin(42)=34/c <=> c=34/sin(42)=50,8


Svar #6
03. februar 2009 af micson (Slettet)

tusind tak der redede i lige min opgave :)


Skriv et svar til: sin, con og tan!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.