Matematik

haster, mangler anden del af opgaven er helt blank

03. februar 2009 af maxxi (Slettet)

en virksomhed fremstiller et produkt på en maskine. nogel af de fremstillede produkter er defekte og kasseres

lad f(x) betegne antal fejlfrie enheder, der produceres pr.time, når der produceres x enheder pr.timer.

en forskrift for f er givet ved

f(x)=-0,00005x^3+0,0095x^2+0,53x, x i intervallet [100:140]

A) bestem antal fejlfrie enheder, når der pr.time produceres

1) 100 enheder

2) 130 enheder

anden del


omkostninger til materialer beløber sig til 13 kr. pr. enhed der produceres på maskinen (inkl. de defekte enheder)

fejlfrie enheder kan sælges til en pris 20 kr pr enhed.

lad g(x) betegne dækningsbidraget pr. time ved en produktion på x enheder pr. time (dækningsbidrag=omsætning -omkostninger)




b) gør rede for, at

g(x)=-0,001x^3+0,19x^2-2,4x, x i interval [100:140]
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Isomorphician

Hint: g(x) = 20*f(x) - 13x, indsæt og udregn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

omsætning = 20*f(x) = 20*(-0,00005x^3+0,0095x^2+0,53x) = -0,001x3 + 0,19x2 + 10,6x

Udgifter = 13*x

dækningsbidrag = omkostninger - udgifter = -0,001x3 + 0,19x2 + 10,6x - 13x = -0,001x3 + 0,19x2 - 2,4x.


Skriv et svar til: haster, mangler anden del af opgaven er helt blank

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.