Matematik

Funktioner

03. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

En klods opvarmes og afkøls derefter i luften. Afkølingen kan beskrives ved funktionen;

a(t) = 23 + 880 0,88^t  

afkølingen påbgyndes til tiden t=0.

a(t) = klodsens temperatur i grader til tiden t.

Hvilket tidspunkt er klodsen 200 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

200 = 23 + 880 * 0,88t

Du skal bare solve t


Svar #2
03. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

HVad betyder solve ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af NejTilSvampe

 solve betyder løse.

han mener du skal isolere t


Svar #4
03. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

okay men når man har isoleret det 0,88^t = 23 + 880 - 200, så forstår jeg ikke helt hvordan det skal give mid tiden..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Men så bliver t = -51,28, og t må jo ikke blive mindre end 0, kun 0 eller større !


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

200 = 23 + 880 * 0,88t ⇔ 0,88t = (200-23) / 880,    t = ln((200-23) / 880) / ln(0,88),


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.