Matematik

Forskrift og afsætning

05. februar 2009 af morsbøl (Slettet)

Hej

Hvem kan hjælpe mig igeng her, så nogle klokker ringer  Hilsen og tak Anne

En vare sælges til en fast pris på 50 kr. pr. kg. Afsætningen i kg. pr. uge kaldes x.

a) Bestem forskriften for omsætningen R(x)

De samlede omkostninger pr. uge er bestemt ved forskriften

b) Bestem en forskrift for overskuddet H(x).

c) bestem den afsætning, der giver størst overskud.

d) Faktorisér overskudsfunktionen H(x), og bestem i hvilket interval der er overskud.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
05. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

a) R(x) = 50*x, hvor x er i kroner pr uge, altså ugeomsætningen. Du mangler at angive forskriften for de samlede omkostninger. Overskuddet bliver så H(x)=R(x)-Omkst(x). Størst overskud finder du ved at sætte H'(x)=0, altså find differentialkvotienten (det er det samme som marginalen, som økonomer kalder den). At faktorisere et udtryk vil sige at angive det som et produkt. Håber du kan komme i gang med det.


Skriv et svar til: Forskrift og afsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.