Matematik

sidelængde.

07. februar 2009 af Emilie911 (Slettet)

kan overhovedet ikke regne c ud, nogle der vil hjælpe? (:

Vedhæftet fil: Trekant.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug forholdsregning: a/5 = 6/7. Og c/a = (c+1½)/6


Svar #2
07. februar 2009 af Emilie911 (Slettet)

jeg kan ikke forstå din udregning.

kan ikke se hvordan jeg skal plusse c med 1,5 når jeg ikke kender c..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2009 af peter lind

Jeg må gætte noget ud fra tegningen. Bla. a. at nogle vinkler er rette Herunder vil jeg  gå ud fra at den øverste spids i den store trekant (Jeg vil her kalde den A) står lodret over det punkt P, hvor tværstregen skærer linien med længden 5+2. I så fald:

AP er katete i en trekante hvor de to andre sider har længderne 2 og 6. Brug så pytagoras til at finde længden af AP. AP er også hypotenuse i en trekant med kateterne a og 1,5. Brug dette til at finde a. Herefter er c katete i en trekant med siderne 5 og a. Dette kan bruges til at finde  c.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Emilie,sidelængder.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du regner det ud, som jeg skrev (se #1), så får du først a/5=6/7<=>a=30/7=4.286. Og den anden: Når du først har fundet a, så får du c=a*(c+1½)/6=4.286*(c+½)/6. I den sidste ligning er der nu kun en ubekendt, nemlig c, så den løser vi og får c=3,75, hvilket stemmer med ovennævnte tegning.


Skriv et svar til: sidelængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.