Fysik

enheder - forvirret..

09. februar 2009 af Anna8950 (Slettet)

Jeg skal udregne g ved hjælp af formlen: g= G*M/R2

det bliver til: g= 6,67 * 10^-11 N*m2/kg2 * 5,976*1025 kg/ (6371*103)2 m

enhederne ser sådan ud: (N*m2/kg2)*(kg)/(m) og jeg ved jo godt at det i sidste ende skal blive m/s2 ved bare ikke hvorfor..??

Og den sidste del R^2 skal den skrives (6371*103)2m eller (6371 *103)m2??

Det ville virkelig være dejligt med noget hjælp.. på forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal regne Newton om til kg*m/s2


Svar #2
09. februar 2009 af Anna8950 (Slettet)

Så kommer der til at stå: (kg*m/s2*m2/kg2) *(kg) * (m) og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv lige at sætte det på een brøkstreg, så kan du meget bedre se, hvad der kan forkortes


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal komme frem til, at g måles i m3/(kg*s2)


Svar #5
09. februar 2009 af Anna8950 (Slettet)

jeg kan ikke se det, er helt forvirret..


Svar #6
09. februar 2009 af Anna8950 (Slettet)

øhh jeg troede det skulle måles i m/s2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg laver det lige på en anden fil, hvor du bedre kan se det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil, men du skal selv regne efter, ellers lærer du det ikke

Vedhæftet fil:enheder.doc

Svar #9
09. februar 2009 af Anna8950 (Slettet)

tak.. nu forstår jeg.. men har da altid fået at vide at tyngdeaccelerationen måles i m/s2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Det er det samme som N/kg.


Svar #11
09. februar 2009 af Anna8950 (Slettet)

ahh okay:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2009 af mathon

da

m/s2 = (kg*m/s2)/kg = N/kg


Skriv et svar til: enheder - forvirret..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.