Matematik

HJÆLPER DET HASTER ...: !!!! :-)

10. februar 2009 af koko500 (Slettet)


nr. 4

Linjen m går gennem punkterne A(10,0) og B(35,50), mens linjen n går gennem punkterne C(0,0) og B(21,35).
Find en ligning for m og en for m og bestem koordinaterne til deres skæringspunkt.



nr. 5
Ved trykning af en bog er der 40000 kr i startomkostninger. Desuden er der omkostninger på 20 kr. pr. bog. Hvad koster det at trykke 1000 bøger? 5000 bøger?
Lad x betegne antal bøger og y betegne omkostninger ved trykning af de x bøger. Find et udtryk på formen    y = ax + b for sammenhængen mellem x og y. Bøgerne sælges for 60 kr. pr. stk. Hvor stort antal skal trykkes og sælges, for at det ikke giver underskud?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2009 af mathon

nr. 4

y = ax + b

a = (y2-y1)/(x2-x1)

b = y1-ax1 = y2-ax2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2009 af Martin119 (Slettet)

Y=20*x + 40000

Y= 20 * 1000 + 40000

Y= 20 * 5000 + 40000


Svar #3
10. februar 2009 af koko500 (Slettet)

til hvilken opgave har du svaret Martin 119


Svar #4
10. februar 2009 af koko500 (Slettet)

mathon udyb lidt... så jeg kan samligne med mine resultater????


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2009 af Kalinichenko (Slettet)

4.

Du starter med at finde en forskrift for linjerne.

fx linjen m går gennem A(10,0) og B(35,50),

så du starter med at finde hældningskoef. a = (y2-y1)/(x2-x1) hvor du tager de punkter ind.

og når du har fundet a skal du jo finde b. og det gør du ved ligningen y-y0=a(x-x0), hvor du bruger en af dine punkter som (x0,y0) og du kender a så du skal isolere y.

og det samme gør du med den anden linje, n. og så sætter du dem lig med hinanden og du finder et x-koord. så finder du y ved at bruge dit x i en af dine linjers ligninger..

og så har du et skæringspunkt.

håber du forstod det..


Svar #6
10. februar 2009 af koko500 (Slettet)

Nej desværre..... skriv resultat og udregning så jeg kan samligner... har siddet fast i den her opgave i snart 3 timer :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2009 af Kalinichenko (Slettet)

Skriv hvad du får og hvordan du gør..


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2009 af mathon

#1

nr. 4

m: y = ax + b   gennem A(10,0) og B(35,50)

a = (50-0)/(35-10) = 50/25 = 2

b = 0-2*10 = 0-20 = -20

m: y = 2x + (-20) = 2x - 20


Skriv et svar til: HJÆLPER DET HASTER ...: !!!! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.