Matematik
lille mat opg
07. november 2004 af
tufan (Slettet)
er der lige en der vil tjekke denne opg:
Bestem trekant(delta)Y for f med udgangspunkt i Xo, når,
Xo = 1 og h = 1
Mit bud er: = f(Xo+h)-f(Xo) = f(2-2)-f(2)= f(0)-f(2) = 2-0 = 2
Xo = -1 og h = 1
Mit bud er: f(Xo + h)-f(Xo) = f(Xo) = f(-1+1)-f(-1) = f(0)-f(-1) = -1+0 = -1
Bestem trekant(delta)Y for f med udgangspunkt i Xo, når,
Xo = 1 og h = 1
Mit bud er: = f(Xo+h)-f(Xo) = f(2-2)-f(2)= f(0)-f(2) = 2-0 = 2
Xo = -1 og h = 1
Mit bud er: f(Xo + h)-f(Xo) = f(Xo) = f(-1+1)-f(-1) = f(0)-f(-1) = -1+0 = -1
Svar #1
07. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Jeg formoder, at du er blevet bedt om at bestemme funktionstilvæksten f(x0+h)-f(x0), når x0=1, h=1 hhv. x0=-1, h=1.
Hvis det er tilfældet, så fås
f(x0+h)-f(x0) = f(2)-f(1)
for x0=1, h=1 og
f(x0+h)-f(x0) = f(0)-f(-1)
for x0=-1, h=1
hvilket er det samme som differenskvotienten
(delta)f/(delta)x = (f(x0+h)-f(x0))/h
fordi h=1.
Geometrisk set kan dette fortolkes som hældningskoefficienten for linien gennem punkterne (x0,f(x0)) og (x0+h,f(x0+h))
Hjælper det?
Hvis det er tilfældet, så fås
f(x0+h)-f(x0) = f(2)-f(1)
for x0=1, h=1 og
f(x0+h)-f(x0) = f(0)-f(-1)
for x0=-1, h=1
hvilket er det samme som differenskvotienten
(delta)f/(delta)x = (f(x0+h)-f(x0))/h
fordi h=1.
Geometrisk set kan dette fortolkes som hældningskoefficienten for linien gennem punkterne (x0,f(x0)) og (x0+h,f(x0+h))
Hjælper det?
Skriv et svar til: lille mat opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
