Fysik

Beregning af hvor lang tid det tager at fylde et gaslager

14. februar 2009 af 03amch (Slettet)

 Hej, 

Spørgsmålet lyder således: Lageret fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 2,4 m^3 gas pr. sek. fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8 grader C og trykket 8,1MPa. Når lageret er fyldt helt op, er gastrykket 20 MPa og temperaturen 50 grader C.

Beregn hvor lang tid det tager at fylde gaslageret.

Det jeg har gjort indtil videre er at regne grader C om til Kelvin, og MPa om til Pa. Herudover har jeg et rumfang der er oplyst til at være 1,5E6 m^3, og M til at være 17,1 g/mol. Jeg har lige beregnet gassens masse til at være 1,2E11. 

Jeg har brugt formlen m=M*p*V/R*T. Dette har jeg gjort ved begge udsagn, og så trukket de to udsagn fra hinanden og divideret med 2,4 m^3. Det har jeg fået til 4,2E10 sek., men har på fornemmelsen at jeg er HELT forkert på den. Nogen som kan hjælpe mig til det rigtige resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af mathon

(p1*V1)/T1 = (p2*V2)/T2                      indeks 2 er beholder-parametre

V1 = ((p2*V2)/T2)*T1/p1 =  ((20 MPa)*(1,5*106 m3))/((273+50)K)*((273+8)K)/(8,1 MPa) 
= 3,22211 Mm3

t = (3,22211*106 m3)/(2,4 m3/s) = 1,34254*106 s = 15,5387 døgn

15 døgn 12 timer 56 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2009 af mathon

videreført til beregning
af spørgsmålet
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=641073 

m2 = M*n2 = M*(p2*V2)/(T2*R) =
(17,1 g/mol)*((20*106 Pa)*(1,5*106 m3)/(((273+50)K)*(8,31451 J/(mol*K))) = 1,9102*1011 g =

0,19102 Mt


Svar #3
15. februar 2009 af 03amch (Slettet)

 Forstår ikke helt den sidste udregning, hvad er de svar på?


Skriv et svar til: Beregning af hvor lang tid det tager at fylde et gaslager

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.