Kemi

Reaktionsskema for propylamins reaktion som base med vand

15. februar 2009 af MikkelKarlsen (Slettet)

 Kan en hjælpe mig med følgende opgave?:

Styrkeeksponenten, pKb for propylamin (CH3 CH2 CH2 NH2) er 3,43

      a) opskriv reaktionsskemaet for propylamins reaktion som base med vand.

      b) Opskriv ligevægtsudtrykket for reaktionen.

      c) Beregn Kb ud fra pKb.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2009 af mathon

CH3CH2CH2-NH2  =  R-NH2 

a)                                    R-NH2  +  H2O  →  R-NH3+    +  OH- 
 

b)                                        Y = [R-NH3+]*[OH-]/[R-NH2]

                                              

c)                                                  Kb = 10-pKb


Skriv et svar til: Reaktionsskema for propylamins reaktion som base med vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.