Kemi

25 ml til g

16. februar 2009 af mfg07csj (Slettet)

Hej:)

Måske et lidt dumt spørgsmål men her er det alligevel:

Jeg har 25 ml NaHSO3og det skal jeg omregne til gram, hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af mathon

har du molariteten?

M(NaHSO3) = 104,06 g/mol


Svar #2
16. februar 2009 af mfg07csj (Slettet)

Ja den kender jeg godt, jeg skal finde stofmængden.. og så skal jeg jo vide hvor mange gram der er, men har det kun i mL 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2009 af mathon

oplys molariteten


Svar #4
16. februar 2009 af mfg07csj (Slettet)

Men jeg skal kun have stofmængden af HSO3 


Svar #5
16. februar 2009 af mfg07csj (Slettet)

6*(1.0079 + 32.07 + (3*15.999) ) = 486.449 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2009 af AllerUsernamesErTaget (Slettet)

For at kunne regne det ud, skal du kende koncentrationen af NaHSO3


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2009 af mathon

...hvilken koncentration har de 25 ml NaHSO3 ???


Svar #8
16. februar 2009 af mfg07csj (Slettet)

Koncentrationen er 0,1 mol/L 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2009 af mathon

m = n*M = V*c*M =(V*M)*c = (0,025 L)*(104,06 g/mol)*c = (2,6015 L*g/mol)*c

m = (2,6015 L*g/mol)*(0,1 mol/L) = 0,26015 g


Svar #10
16. februar 2009 af mfg07csj (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2009 af zinwee (Slettet)

mangler oplysningen...hehe


Skriv et svar til: 25 ml til g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.