Fysik

komposanters størrelser

16. februar 2009 af msnoergaard (Slettet)

Hej!

Jeg er lige igang med en fysik rapport, hvor jeg skal regne komposanters størrelser ud..
Men jeg er i tvivl om, hva jeg skal bruge kraftmålerens data til og hvordan jeg regner afvigelserne ud..
Jeg har vedhæftet øvelsen og mine dataer indtil videre er:
 

Databehandling:

                                 Forsøg 1                 Forsøg 2                   Forsøg 3
MF(gram)                 76.17                         55.78                        46.45
My(gram)                  56.47                         35.80                        25.72
Vinklen ?(grader)     43                              39                               34
Kraftmåleren(N)        0.6                              0.4                           0.39

For at kunne bruge mine data, skal jeg have dem i samme enhed. Derfor omregner jeg til N.
Eks: M*9.82 = N
 

                                Forsøg 1                   Forsøg 2                    Forsøg 3
MF                             747,99                     547,76                         456,14
My                              554.54                      352,56                        252,57
Vinklen ?(grader)      43                              39                                 34
Kraftmåleren              0,6                             0,4                               0,39


For at regne komposanterne ud, bruger jeg cosinus og sinus trekantsberegninger.
Fx= F*Cos(?)
Eks.: 747,99*Cos(43)= 547,045
På samme måde er det med Fy, men her er det Sin(?) vi skal bruge.
Eks.: 747,99*Sin(43)= 510,128
 

               Forsøg 1              Forsøg 2             Forsøg 3
Fx             547,05                425,89                  378,16
Fy              510,13               344,717                255,07
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ps. skal allerede aflevere i morn, ved jeg er sent ude- men håber der er nogle der kan hjælpe!

Vedhæftet fil: øvelser 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af peter lind

  Så vidt jeg kan se har du lavet en fejl i omregningen af enheder. Tyngdekraften på et legeme er godt nok Mg; men hvis du skal have resultatet i N, skal massen være i kilogram. Ellers ser det rigtigt ud.


Skriv et svar til: komposanters størrelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.