Matematik
Separation af de variable
27. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har følgene differentialligning:
dM/dt = -kM^2/3
Jeg er i tvivl om hvad jeg skal gøre ved konstanten (-k) om den skal trækkes med over?
dM/dt = -kM^2/3
Jeg er i tvivl om hvad jeg skal gøre ved konstanten (-k) om den skal trækkes med over?
Svar #2
27. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Så kan jeg ikke se hvad jeg gør forkert.
M er mølkuglens masse til tiden t
til t=0 vejer mølkuglen 1
til t=75 vejer mølkuglen 0,5
Bestem M som funktion af t
Jeg får Integrate(M^-2/3 dM) = Integrate (dt)
M=(t+c/3)^3 ,c = en konstant
hvad gør jeg galt?
M er mølkuglens masse til tiden t
til t=0 vejer mølkuglen 1
til t=75 vejer mølkuglen 0,5
Bestem M som funktion af t
Jeg får Integrate(M^-2/3 dM) = Integrate (dt)
M=(t+c/3)^3 ,c = en konstant
hvad gør jeg galt?
Svar #4
27. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Ok men så får jeg:
M = (-k*t/3)^3
og der er stadig noget galt??
M = (-k*t/3)^3
og der er stadig noget galt??
Svar #5
28. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Til JT.
Du separerer,og får int(M^(-2/3))=-k*int(dt), som du så løser på sædvanlig vis.
Mvh. Sigmund
Du separerer,og får int(M^(-2/3))=-k*int(dt), som du så løser på sædvanlig vis.
Mvh. Sigmund
Skriv et svar til: Separation af de variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
