Matematik

eksponentielle funktioner

18. februar 2009 af babe87 (Slettet)

Min opgave lyder sådan her.

Løs ligningen f(x) = g(x)

f(x)= 50*1,10^x

g(x)= 80*0,85^x

50*1,10^x=80*0,85^x

50*1,10^x/80*0,85^x = 0,625*1,294^x

Eller hedder den

80*0,85^x/50*1,10^x = 1,60*0,773^x


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg prøver lige at sætte dig igang med noget andet:

50*1,10x = 80*0,85x

<=>

50 / 80 = 0,85x / 1,10 x = (0,85/1,10)x

Prøv nu at tage logaritmen på begge sider for at få x ned fra potensen.


Svar #2
18. februar 2009 af babe87 (Slettet)

Det vil sige at du vil have mig til at gøre dette:

Log(50)/log(80) = 0,893

Log(0,85)/Log(1,10)= -1.705

så forskriften hedder = 0,893 - 1,705


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej, ikke helt. Efter hvor jeg sluttede bliver det næste skridt:

log(50/80) = x*log(0,85/1,10)


Svar #4
18. februar 2009 af babe87 (Slettet)

det vil sige at forskriften kommer til at hedde 0,893-1,705x

Hvis den ikke bliver det vil du så ikke være sød at skrive ned hvordan jeg skal gøre.


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.