Matematik

Irriterende vektor-opgave i planen

19. februar 2009 af MrNice (Slettet)

Hej

Jeg sidder her og er lidt frustreret over en vektor-opgave. Jeg får ikke det samme facit som bogen, der får resultatet til 53,0ο hvilket for det meste betyder at jeg har gjort noget galt, men jeg kan ikke hitte ud af hvad.

Her er opgaven, samt min løsning.

http://peecee.dk/upload/view/155963

Hvis der var én der ville sige mig hvor jeg går galt i byen ville jeg være taknemmelig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af ibibib (Slettet)

2ab = 10


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal huske at a*b=IaI*IbI*cosa,b, du har bare gange deres længder ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Har lige regnet efter, jeg får 127o, og siger man så (180-127)o=53o


Svar #4
20. februar 2009 af MrNice (Slettet)

#1 Tak! Dum sjuskefejl.

#2 Jeg er ikke helt sikker på at jeg kan følge dig. Efter jeg rettede min sjuskefejl fik jeg det samme som dig?

Og jeg skal lige være heeeelt med hvorfor man siger (180-127)ο. Jeg er godt klar over at når skalarproduktet er negativ skal vinklen være spids, men i det givne tilfælde er cosinus vel injektiv?


Skriv et svar til: Irriterende vektor-opgave i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.