Matematik

Indekstal - et lille skub ;P

21. februar 2009 af Jhosie (Slettet)

sidder og laver blækregning :)

er nået til sidste opgave og nu er jeg bare gået helt død, så håber I kloge hoveder kan hjælpe mig lidt :P

opg.

år: 1971 - 1972 - 1973 - 1974 - 1975 - 1976

indeks: 100 - 113 - 123 - 138 - 153 - 169

Hvis varen kostede 5678kr i 1974, hvad kostede den så i 1972 og i 1976?

beregn indekstallene svarende til basisår 1975

Ved ikke hvor jeg skal starte?

på forhånd TUSIND tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af peter lind

Del vareprisen med indekstallet for 1974 og gang med indekstallet for det år, du ønsker vareprisen for.

Del de givne indekstal med indekstallet for 1975


Svar #2
21. februar 2009 af Jhosie (Slettet)

kan jeg få dig til at opstille det? er ikke sikker på at jeg forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af Isomorphician

5678 kr = indeks 138

For at finde prisen til indeks 100 deles begge sider med 138 og ganges med 100:

((5678 kr)/138)*100 = ((indeks 138)/138)*100

4114,49 = indeks 100

Brug nu indekstallene for 1972 og 1976 til at finde prisen i de to år.


Svar #4
22. februar 2009 af Jhosie (Slettet)

tusind tusind tak! Det hjalp virkelig!!! :D


Skriv et svar til: Indekstal - et lille skub ;P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.